Strandwachten maken zich op voor zomervakantie

In onze regio begint dit weekend officieel de zomervakantie. Dat betekent dat het voor de strandwachten van Hoek van Holland weer drukker wordt. Zo ook voor de David Hasselhoff van Rotterdam: Dirk van Oosten.

“Ja, Dirk is wel de úber-strandwacht”, beaamt strandwacht Maarten van der Kaaij. “Een paar jaar geleden leek ik misschien nog wel wat op Hasselhoff ja”, reageert hij lachend. “En we hebben ook Pamela’s rondlopen hier. Dat maakt het allemaal zulk mooi werk natuurlijk”, lacht Van Oosten. Hij begon als strandwacht en is inmiddels de coördinator in Hoek van Holland.

Sinds 1974 is hij al bij de strandwacht van Hoek van Holland. De zee trok hem altijd al aan. “Het houdt je ook jong, want je bent met jonge mensen bezig. Ik heb hier in de loop der jaren tussen de 300 en 500 strandwachters meegemaakt.” Daarnaast heeft hij ook een aantal eervolle vermeldingen gekregen voor levensreddende acties. “We hebben iemand uiteindelijk letterlijk en figuurlijk het leven weer ingeblazen en gereanimeerd. Het doet het je wel wat als je zo iemand redt natuurlijk”, besluit Dirk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter