Street art-kunstenaars pimpen straten en muren op Zuid tijdens Pow!Wow! Rotterdam

Het Pow! Wow! Rotterdam Festival strijkt dit jaar voor de derde keer neer op Zuid. Jonge street art-kunstenaars pimpen tijdens het evenement de straten op Zuid met kleurrijke muurschilderingen en artistieke interventies. Zo wil het festival opkomende kunstenaars een podium geven en grauwe straten nieuw leven inblazen.
Pow! Wow! komt van origine uit Hawaii en is vanaf daar de wereld overgevlogen. Rotterdam was drie jaar geleden de eerste Europese stad die het festival huisvest. Het festival kent net als voorgaande jaren verschillende onderdelen. Zo worden er exposities gehouden in leegstaande huizen en worden er enorme muurschilderingen op flats gemaakt.

Het idee is dat de kunstwerken in de wijk iets bijdragen aan de verfraaiing van de straten. De kunstenaars proberen hun werken in te passen op een specifieke locatie en de mensen die op die plekken komen. Zo werd het kunstwerk in de speeltuin in de Afrikaanderwijk interactief gemaakt zodat het onderdeel werd van de speelplek.

Mensen die het festival willen bezoeken kunnen op eigen houtje door de wijk lopen. Zo komen zij vanzelf de verschillende werken tegen, zegt festivaldirecteur Dave Vanderheijden. Voor de mensen die een speciale looproute willen volgen, is er het Pow! Wow!-paspoort. Dit is een boekje met een plattegrond en achtergrondinformatie van de kunstwerken. Het festival duurt tot 13 september, maar de meeste schilderingen blijven permanent zichtbaar op de gebouwen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat