Strip- en cartoons komen tot leven in de Centrale Bibliotheek Rotterdam

De Centrale Bibliotheek Rotterdam staat helemaal in het teken van stripverhalen en cartoontekenen. Vanaf 29 oktober is daar namelijk het Cartoonfestival in samenwerking met Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam. In het teken van dit festival konden illustrators meedoen aan een wedstrijd met het thema Vriendschap, geïnspireerd door filosoof Desiderius Erasmus, omdat hij waarde hechten aan vriendschappen.

Op 29 november reikt wethouder Bert Wijbenga de prijzen uit aan de drie beste inzendingen. Wereldwijd doen 420 cartoonisten uit 66 landen mee aan de competitie. Van de 1200 ingezonden tekeningen selecteert de jury er 100 voor de expositie. De tentoonstelling is gratis te bezoeken vanaf 29 november tot en met 15 december in de Centrale Bibliotheek. Gedurende de expositie geven cartoontekenaars Ron Schuijt, Theresa Hartgers en Martin Reekers kosteloos cartoonworkshops aan bezoekers.

Voor Jongeren van 12 tot en met 18 jaar oud is er een extra wedstrijd uitgeschreven. Tot 8 december 2019 kunnen zij cartoons inleveren via Cartoonfestival Rotterdam. Op 15 december is de prijsuitreiking in de bibliotheek.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat