Struinen in de Tuinen gaat komende maand coronaproof door

Rotterdammers verwelkomen zaterdag 6 september buurtbewoners tijdens het festival ‘Struinen in de Tuinen. Lokale artiesten entertainen bezoekers met hun muziek, dans, spoken word, theater en zang. Door het coronavirus gaat dit festival ook anders. De bezoekers moeten zich, uiteraard, houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Stichting De Bühne heeft het tuinfestival van 12.00 tot 17.00 georganiseerd. Als je mee wil doen hoef je niet per se een voortuin te hebben. Er zijn verschillende buitenruimtes in de stad te bezoeken zoals balkons en dakterassen. Vanwege de coronacrisis moet er wel aan de regels voldaan worden die de overheid heeft voorgeschreven. De maatregelen rondom het samenkomen van mensen zijn door de overheid strenger gemaakt sinds deze week. Nu mogen er niet meer dan zes personen in een huis samenkomen.

Of de stichting nog extra maatregelen gaat nemen wordt vandaag besproken, zegt Ralf Leemeijer, medewerker van de Stichting Bühne. Wat dit jaar nieuw is, is dat dat je zelf je route kan uitstippelen via Google Maps. Op de Facebookpagina van ‘Struinen in de Tuinen’ is te zien waar en hoe laat de artiesten optreden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter