Student Dylan knapt oude beademingsapparatuur op voor Rotterdams ziekenhuis

Iedereen heeft het wel gehoord: er dreigt een tekort te komen aan ic-bedden. De Rotterdamse student Dylan van der Heij hoopt daar wat aan te doen. Op zijn stage repareert hij oude beademingsapparatuur, zodat deze weer gebruikt kan worden.

Dylan is een 22-jarige student aan het Techniek College Rotterdam. Momenteel loopt hij stage bij Dräger in Zoetermeer. Hij heeft het hier nu druk met het controleren en vernieuwen van oude apparatuur. “Deze apparaten zijn ooit door het ziekenhuis geschonken aan mijn school”, vertelt hij. “Nu werd gevraagd of we ze wilden repareren, zodat ze weer gebruikt kunnen worden”.

Dräger is een bedrijf dat zich specialiseert in onder andere anesthesie- en beademingsapparatuur. Dylan loopt hier nu ongeveer een jaar stage. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik heb expres voor medische techniek gekozen, omdat je daar toch wel mensen mee helpt.”

We kijken toe hoe Dylan het apparaat uit elkaar haalt en verschillende testen uitvoert. “Ik ben begonnen met werken met couveuses. Dat is ook kritisch werk, maar voor beademingsapparatuur moet je nog meer de tijd nemen. Ik probeer nooit iets af te raffelen, ik wil echt dat alles werkt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat