Student Iris Edelsmid reist met een longboard van Rotterdam-Noord naar Heijplaat

Je hebt haar wellicht al een keer voorbij zien racen. Iris Edelsmid is fanatiek longboardster. Ze gaat hier iedere dag mee naar de RDM waar ze werkt als Product Ingenieur en studeert aan de Hogeschool Rotterdam.

Ze is pas derdejaarsstudent Industrieel Product Ontwerpen, maar ze heeft al een groot aantal producten op haar naam staan die ze mede heeft ontwikkeld. Eén van de producten waar ze aan heeft meegeholpen is de Waste Shark. Deze drone-boot schept afval uit het water. Een van de andere producten waar ze aan heeft meegewerkt is de Invi. Dit is een armband die verkrachtingen moeten tegen gaan. De armband zit er simpel uit: een bruine band met een klein stukje metaal. Als een vrouw zich in een benarde positie bevindt, kan ze op een knopje drukken. Hierdoor komt een vieze geur vrij. Dit schrikt de man af. Ze wilde graag meewerken aan het project, omdat ze schrok van de grote hoeveelheid vrouwen die te maken krijgen met seksuele intimidatie.

Voor Iris is het handig dat haar school en werk naast elkaar zitten. Ze werkt naast haar opleiding als Product Ingenieur bij Genuin Engineering. In de RDM zitten start-ups en klaslokalen van de Hogeschool Rotterdam naast elkaar zodat daaruit samenwerking kunnen ontstaan. Iris maakt dus maximaal gebruik van de RDM

Iris woont in Rotterdam-Noord en elke dag gaat ze op een longboard naar Heijplaat. Ze gaat eerst naar de waterbus en dan is ze met een paar minuten bij de RDM. “Ik hou van longboarden, omdat je vrij bent.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat