Studenten Erasmus Universiteit verlaten schoolgebouw voor walkout voor Palestina

Door heel Nederland liepen maandagochtend studenten massaal hun universiteitsgebouwen uit om mee te doen aan de nationale walk-out voor Palestina. Zo ook bij de Erasmusuniversiteit. Een grote groep studenten liep zingend en joelend over de campus: “Free free free palestine.” Ze deden dit om hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de voortdurende oorlog in Gaza en Rafah.

Dit protest komt voort uit een groeiende beweging onder protesterende studenten die vorige week begon op universiteiten in Amsterdam en zich nu verspreidt naar andere steden. Isabel Awad Docent Media & Communicatie op de Erasmus Universiteit geeft aan: “Het is in zeker zin een vervolg. We protesteren voor een reactie van de universiteit en het ondersteunen van de studenten.”

De studenten eisen een verbreking van de samenwerking met Israëlische partners van de universiteit. Ook is de walk out een manier om hun afkeuring te tonen over het geweld en de onrechtvaardigheid die plaatsvindt in Palestina. De studenten willen niet langer samenwerken met instellingen die betrokken zijn bij activiteiten die bijdragen aan de voortdurende crisis.

Aankomende donderdag is er een protest op de Erasmus Universiteit. Wat er dan gaat gebeuren is nog onbekend, geeft voorzitter Jasper Schut van vakbond STUUR aan.