Werkplaats Zuid is een conferentie waarbij ruim 100 studenten van 20 opleidingen hun studieresultaten, creatieve concepten en slimme oplossingen bespreken met stakeholders en werkveldpartners in Theater Zuidplein. Dit alles om de stad nog mooier te maken.
Studenten worden al jaren erop uit gestuurd in verschillende gebieden in Rotterdam Zuid om te kijken naar de stad vanuit hun eigen werkveld. Zo komen ze allemaal met verschillende creatieve oplossingen om de stad mooier te maken.
“In alle steden heb je gebieden waar het minder goed gaat. Dat is normaal, maar op Zuid was het niet normaal. Dat we allemaal dachten: Hier moeten we wat aan doen!”, aldus Carolien Dieleman, directeur van het Expertisecentrum Maatschappelijke innovatie (EMI) bij Hogeschool Rotterdam, tijdens een gesprek over de problematieken en de toekomst van Rotterdam Zuid met Marco Pastors, directeur NPRZ, en Atabey Senyurek, huisarts.
Dieleman vindt dat de kracht van studenten nog beter benut kan worden en brengt daarom studenten en werkveldpartners bij elkaar. En dat werkt ook volgens de studenten. Zo zegt een van de studenten dat het goed is geweest om met iemand te spreken die hem kan helpen met hoe hij zijn project het beste kan implementeren.
Werkplaats Zuid is georganiseerd door het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van de Hogeschool Rotterdam. AIR en Veldacademie ondersteunen deze conferentie als partners. AIR modereert de werksessie ‘urban innovation’ en Veldacademie voorziet de studenten van reflectie.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat