Studenten laten Rotterdamse moeders in Schiebroek ontspannen tijdens relax ochtend

Losgaan tijdens een silent disco, je zorgen weg verven of je frustratie eruit stampen: Studentencollectief MAIR organiseert maandag 21 juni in speeltuin de Torteltuin in Schiebroek een relax ochtend speciaal voor Rotterdamse moeders, inclusief opvang voor hun kroost. “We willen dat moeders ook weer even vrouw kunnen zijn.”

Vier studentes van de opleiding Leisure & Events Management van de Willem De Kooning Academie zitten achter MAIR. Het viel de dames op dat er in Rotterdam veel jonge moeders zijn, maar weinig plekken waar zij kunnen samenkomen. “We willen dat met ons project MAIR’s days away moeders even helemaal los kunnen komen en andere moeders kunnen leren kennen,” vertelt Jodie Schets van MAIR.

Op het programma staat onder andere een silent disco, vingerverven en stampen in een schreeuwtempel. “Dat is een geluidsdichte tent waar moeders even alle frustraties eruit kunnen schreeuwen.” Volgens de studentes kunnen de ouders wel wat ontspanning gebruiken. “Ze zijn zo druk en constant bezig met zorgen. Dat kan zwaar zijn.” Verder is er een ‘complimentenboom’ en krijgen alle moeders een goodiebag voor ouder en kind mee.

De studenten zien dat er op het gebied van welzijn van jonge moeders in Nederland nog veel te verbeteren is. Zo moet er meer aandacht komen voor ouderschapsverlof. “Daarom willen we met dit evenement op korte termijn bijdragen aan het welzijn van moeders.” Ook op lange termijn is MAIR bezig: “We zijn in gesprek met D66 over zorg en welzijn voor moeders in Rotterdam. We delen de bevindingen van dit project en willen zo laten zien dat het belangrijk is dat moeders een plek hebben waar ze samen kunnen komen.”

De relax ochtend is van 10:00 uur tot 12:00 uur. Entree is €1 per persoon.