Studenten willen armoede bestrijden en zamelen kleding in op Mariaschool in Spangen

Drie studenten aan de Willem de Kooning Academie willen mensen die in armoede leven in Rotterdam te hulp schieten. Ze doen dat met een inzamelingsactie voor kinderkleding op de Mariaschool in Spangen.

“We zijn samen een inzamelingsactie gestart voor de kinderen en de gemeenschap hier”, vertelt Nikos Zakapidas terwijl hij ingezamelde kledingstukken netjes opvouwt en sorteert. “Mensen die kleding komen doneren, krijgen een bon mee om kleding vervolgens gratis kleding op te halen”, legt Nuria Silva uit. In de school opende woensdag een pop-up store met de kleding. De studenten kwamen op het idee toen zij op een artikel lazen over armoede in Rotterdam.

Nuria komt zelf uit Spangen en zo werd de link met de Mariaschool snel gelegd. Daar werkt kanscoach Annemiek van Venrooij en die vond het meteen een goed idee. “We doen het sowieso vanuit duurzaamheid, maar denken ook dat er best nog wel wat ouders zijn die kleding kunnen gebruiken. Dus we hebben het vanuit duurzaamheid ingestoken, zonder dat er meteen een label aan hangt van armoede”, legt zij uit. “We willen sowieso een bijdrage leveren aan het aanpakken van armoede. Kinderen moeten niet het gevoel hebben dat ze armer zijn. We willen een gevoel van gelijkheid creëren en de schaamte wegnemen voor het dragen van specifieke kleding”, licht Santi Zakapidas toe.