Studentenverenigingen bouwen feestje tijdens de Eurekaweek

Vanaf maandag is in onze stad de Eurekaweek begonnen. Een week waarin nieuwe studenten kennis maken met alles wat Rotterdam te bieden heeft.
En dat betekent dat vooral de Rotterdamse studentenverenigingen de hele week flink uitpakken om alle potentiële leden te laten zien dat het studentenleven in Rotterdam een groot feest is. Wij namen een kijkje bij drie verschillende verenigingen om de sfeer van de Eurekaweek te proeven!

Allereerst gaan we langs bij het corps, oftewel het RSC en RVSV. Twee verenigingen die exclusief voor respectievelijk mannen en vrouwen zijn, maar die wel een pand delen aan de Willem Ruyslaan. “Het maakt ons een unieke vereniging, want geen enkele vereniging is enkel voor vrouwen of enkel voor mannen.”, aldus Willemijn van het RVSV.

En eerstejaarsleden Divia en Philine zijn maar al te blij dat ze er bij zijn gegaan: “We kwamen allebei uit een dorpje, dus dan is het een makkelijke manier om vrienden te maken.”

Maar studentenverenigingen zijn er voor alles en iedereen, bijvoorbeeld ook voor mensen die hun geloof willen combineren met een vereniging. Aan het Eendrachtsplein kan dit bij NSR, de grootste Christelijke vereniging van Rotterdam: “De Eurekaweek is voor ons niet echt bedoeld om te werven, want de meeste mensen die Christelijk zijn weten ons te vinden en andersom zullen andere mensen hierdoor afhaken. Maar desalnietemin willen we er hier voor iedereen een feest van maken!”, aldus Tim van het NSR.

Tot slot gaan we ook even langs bij het SSR, die verderop aan de Mauritsweg zitten en waar het aan het water een drukte van jewelste is. En dat terwijl de vereniging zelf wat kleiner is: “Maar dat zien we alleen maar als een voordeel.”, aldus Juliette. “Want daardoor leren mensen elkaar snel kennen en dat geeft een heel broederlijk gevoel.”

Bij bovenstaande verenigingen, evenals vele anderen, zijn nog de hele week activiteiten in het kader van de Eurekaweek verschillende activiteiten door de hele stad voor alle nieuwe Rotterdamse studenten. Meer informatie is te vinden op: http://www.eur.nl/eureka/