Studio Maky maakt zuilen voor Chinees nieuwjaar

Creativiteit is hét woord om Studio Maky te omschrijven. Ze maken de meest uiteenlopende kunstwerken. Het duo bestaat uit Man-Yee Mok en Kwannie Tang. Ze werken momenteel aan zuilen die te zien zullen in het wijkpark op de Kruiskade tijden Chinees Nieuwjaar.

Ze leerden elkaar jaren geleden kennen bij het Chinese kunstenaars collectief Studio Zi. Ze hadden een klik met elkaar en besloten samen verder te gaan. Ze hebben voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers kunstwerken gemaakt. In het Vroesenpark was 5 jaar achter elkaar het “Badkonijn” te zien. Dit enorme piepschuimen gevaarte drijft in de vijver van het park. In het Groothandels gebouw zijn toilettten van het duo te bewonderen die er uit zien of de verf uit het plafond druipt. De dames houden ontzettend van hun werk. Voor Kwannie is plezier het belangrijkst. “Vrijheid en eigen baas zijn is ook heel belangrijk. En een gevarieerdheid aan ondrachten. De ene week zijn we voor Chinees nieuwjaar bezig en volgende week gaan we voor Villa Zebra een nieuwe kunstinstallatie maken.”

Ze werken heel prettig samen. “Ruzie hebben we niet echt. Het is altijd geven en nemen. Het komt altijd weer goed iniedergeval” vertelt Kwannie lachend. Man-Yee vindt de samenwerking met Kwannie ook leuk: “We zijn wel anders. Ik ben meestal wel de trage, omdat ik alles perfect wil doen. Aan de een kant: we zitten wel aan een deadline. Dan vindt ik het wel fijn dat Kwannie me aanspoort om op te schieten. De dames hebben grote dromen. Ze zouden graag de grens over willen met hun werk “en dat we dit heel lang kunnen doen!” zegt Kwannie.

 
We namen al eerder een kijkje bij Studio Maky tijdens de voorbereidingen op het Chinees Nieuwjaar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat