Subh Holi: de lente is begonnen!

Dansend door Charlois terwijl iedereen elkaar lekker inpoedert met mooie kleurtjes. Voor de Hindoestaanse gemeenschap is officieel de lente begonnen en dat betekent een vrolijk en vooral kleurrijk feest waarbij iedereen welkom is; Subh Holi!

In het Zuiderpark pakt de organisatie dit jaar groter uit dan ooit op Holi Phagwa; wat de officiele benaming is van dit lentefeest. Het vrolijke karakter van het Holi feest kenmerkt zich namelijk vooral door de traditie om elkaar te beschilderen met verschillende gekleurde poeders. De toevoeging van drie grote poederkannonen maakte het plezier voor het feestende publiek dan ook compleet.

Tel daar vervolgens nog een letterlijk bonte optocht met swingende muziek bij op, en je hebt een sfeervol evenement waar iedereen ongeacht ras, kleur, cultuur of geloofsovertuiging welkom is. Op Holi is namelijk het feest, voor iedereen, ongeacht ras, kleur, cultuur of geloofsovertuiging. Het idee achter de kleurtjes is dan ook dat die alle zichtbare verschillen wegvagen en iedereen gewoon vrolijk gekleurd eruit ziet. Zo worden sociale barrières op een vrolijke en kleurrijke wijze doorbroken.

In het Zuiderpark viert OPEN Rotterdam met vele mede Rotterdammers de komst van de lente en zijn we vooral nieuwsgierig naar de kleurtjes en waar deze dag voor de verschillende bezoekers voor staat.