Surfers bemoeien zich met plannen Windpark Maasvlakte 2

Eneco gaat in opdracht van Rijkswaterstaat een windpark aan leggen bij Maasvlakte 2. Zo kan het rijk de verduurzamingsdoelen behalen zoals die zijn afgesproken in het klimaatakkoord. Maar dat lijkt wel ten koste te gaan van de surfers. Zoals de plannen er nu bij liggen komen er namelijk windmolens op het strand en in de branding. Kitesurfen zou dan helemaal verboden worden in dat gebied en ook golfsurfers vrezen voor hun veiligheid.

“Onze zorg was meteen: wat voor impact gaat het hebben op de kwaliteit van de golven die we hier hebben. Maasvlakte 2 ligt verder in zee en we hebben hier de Eurogeul liggen. Dus de golven zijn ongeremd en dus ook hoger. Het zit heel dicht tegen de hoge kwaliteit van de golven die je hebt in het buitenland. We maken ons dus zorgen om de veiligheid van de surfers, de houdbaarheid van de spot en een stukje welzijn wat we hier ervaren”, zegt Allard Pheifer. De ambassadeur van de Holland Surfing Association ziet graag dat de windmolens in plaats van op het strand, in de duinen worden geplaatst.

Het probleem is echter dat de windmolens dan te dichtbij een belangrijke kabelstrook zouden komen, wat ook weer gevaar oplevert. Allard toont zich echter strijdbaar. “We kunnen een zienswijze indienen voor 10 december en dat gaan we ook zeker doen. We hopen dat er dan meer rekening gehouden wordt met de wijze waarop het strand momenteel gebruikt wordt. Dus we hopen dan nog impact te hebben op die plannen”, besluit hij hoopvol.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter