Swingen met reggae op topniveau en aan de desk met Rotterdam viert de stad!

Op de één na laatste dag waarop Rotterdam de stad viert, zit de sfeer er in de Doelen weer goed in. We spreken de headliner van de avond, om in termen van Future Legends te blijven, legendarische gitarist Ernest Ranglin.

Samen met zijn band hoopt hij vooral veel liefde de zaal in te sturen tijdens zijn optreden. En.. die liefde kwam dubbel en dwars aan. De zaal smulde ervan en danste er op de los. Een volle hal in de Doelen transformeerde tot een immense huiskamer waar alleen nog ruimte was voor muziek, sfeer, gezelligheid en vooral heel veel beweging. Voor het podium dansten Rotterdammers er op los en de band genoot zichtbaar van de goede sfeer.

Intussen kletst presentatrice Samantha, achter onze OPEN Rotterdam desk bij met programmaleider van Rotterdam viert de stad, Reinier Weers. Hij geeft ons een kijkje in hoe je zo’n ‘stadsfeestje’ goed vormgeeft, compleet met reuzenrad en een versierde Erasmusbrug. Samen met Ricardo Paterno, professional skateboarder, blikken ze met zijn drieën tevens terug op een fantastisch jaar waarin we op allerlei bijzondere manieren onze stad vierden.

Met kunstenares Edith Gruson hebben we het over onze jongste telg op het Schouwburgplein, de levensgrote baby. Het is namelijk tijd voor de baby om op eigen benen te staan en het Schouwburgplein te verlaten. De baby vertrekt natuurlijk op een net zo spectaculaire manier als dat hij gekomen is met een mooie lazershow, waarbij Rotterdammers zichzelf in volledig baby ornaat kunnen laten projecteren op de baby, terwijl ze dansen op muziek.