Taboe schulden wordt doorbroken met speciaal Schuldwoordenboek

Team MONNIE is bezig met het ontwikkelen van een Schuldwoordenboek. Hiermee willen de initiatiefnemers het taboe rondom schulden doorbreken. Ook nu in tijden van de coronacrisis is het niet makkelijk. Maar ze hebben jouw hulp nodig!
Team MONNIE streeft naar een schuldenvrije generatie. Dat doen zij door verschillende oplossingen en experimenten te bedenken om schulden tegen te gaan. Zoals de Monnie App, die samen met jongeren wordt ontwikkeld en ervoor zorgt dat zij betaalachterstanden sneller en makkelijker kunnen aflossen en zo schulden voorkomen. Maar ook het Schuldwoordenboek, waarmee de initiatiefnemers het taboe om over schulden te praten willen doorbreken. Jongeren gaven bij Team Monnie aan dat het negatieve taalgebruik rondom financiën en schulden het taboe om hierover te praten in de hand werkt en hen in een kwaad daglicht zet.

Wat is het Schuldwoordenboek?
In het Schuldwoordenboek verzamelen zij die negatieve woorden en vervangen zij ze met een positiever alternatief. Met als uiteindelijke doel ervoor te zorgen dat er minder negatief over schulden wordt gedacht en het dus makkelijker en normaler wordt om hierover te praten. Dat is hard nodig, want in Rotterdam hebben maar liefst zo’n 15 000 jongeren een schuld!

Stuur jouw woorden op
Het maken van dit woordenboek wil Team MONNIE doen met de hulp van zoveel mogelijk jongeren uit Rotterdam. Laat ons daarom weten welke woorden jij vindt dat vervangen moeten worden. Dit kan door te mailen naar [email protected] of via onze socials. Bijvoorbeeld woorden die negatief klinken, stereotyperend of taboe-instandhoudend zijn, zoals de woorden ‘wanbetaler’, ‘dwangbevel’ of het woord ‘schuld’ zelf. Samen vullen we het Schuldwoordenboek en maken we ons hard tegen schulden!

Lees hier meer over Team MONNIE. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat