Talkshow voor en door bovenbouwers

Iedere maand is in theater Walhalla een talkshow met kinderen gepresenteerd door Joris Lutz. Er zijn optredens en interviews over kunst en cultuur. Damisha is al twee keer sidekick geweest van Joris en doet nu voor ons verslag van de middag.
Tijdens de talkshow kwamen diverse onderwerpen aan bod, zoals tapdansen, maar ook het AZC in de Beverwaard. Ook social designer Manon van Hoeckel werd geïnterviewd. Zij wil graag mensen bij elkaar brengen. Dat heeft ze gedaan in het Boijmans van Beuningen, waar men in een wasserette hun vuile wasjes konden doen in de hoop dat ze met elkaar aan de praat raakten.

Volgens Joris Lutz lijkt de talkshow heel erg op een bekend televisieprogramma: “Het is een soort De Wereld Draait Door voor bovenbouwers. Het is een show over kunst, kunstenaars, maar in de brede zin van het woord.” Net als bij de Wereld Draait Door hoeft Joris de show niet alleen te presenteren. Elke maand heeft hij weer een nieuwe sidekick. Deze keer is dat Elyza. Zij vindt het een toegevoegde waarde dat kinderen interviews doen: “Als kinderen jong zijn dan hebben ze leuke ideën. Ze zijn veel opener dan grote mensen, want die hebben al een beeld van iets. Ze staan overal open voor”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat