Tassen inzameling en verkoop voor het goede doel

Heb jij tassen in overvloed? Lever dan je tas in op woensdag 30 oktober bij Vos Schoenen in Kralingen voor het goede doel. Alle ingeleverde tassen worden verkocht op zondag 24 november tussen 11:00 en 16.30 uur in Gebouw de Heuvel in het centrum van Rotterdam. Wethouder Judith Bokhove start de verkoop.

De opbrengst gaat volledig naar Stichting Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum dat zich inzet tegen onder andere huiselijk geweld, mensenhandel en kindermishandeling. De tassenactie is een initiatief van de twee Zontaclubs die Rotterdam rijk is.

Alle mogelijke varianten van tassen zijn meer dan welkom. Van handtassen tot werktassen, van sporttassen tot clutches. De twee Rotterdamse Zonta clubs starten deze inzamelingsactie om met de opbrengst de oprichting van de Blooming Bakery in Rotterdam van stichting Fier te steunen. Hier doen jonge vrouwen werkervaring op en leren alles over zowel de zakelijke als ambachtelijke kant van de bakkerij. De jonge vrouwen worden begeleid door leermeesters die hen coachen bij de leerdoelen en ze begeleiden naar opleiding en werk.

De verkoop is een dag voorafgaand aan Orange Day op 25 november, de jaarlijkse internationale campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes onder de aandacht te brengen en actie te ondernemen om dit geweld wereldwijd te beëindigen. De campagne start op 25 november, Orange Day, en eindigt op 10 december, de dag van de Rechten van de Mens. Op Orange Day kleuren wereldwijd iconische gebouwen oranje, waaronder in Rotterdam de Erasmusbrug en de Hofpleinfontein.

Zonta Club Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas zijn de Rotterdamse afdelingen van Zonta International, een internationaal netwerk dat zich inzet voor een wereld waarin vrouwenrechten gelijk zijn aan mensenrechten.

Trouwens als je niet langs kunt komen bij Vos Schoenen dan kan je ook contact opnemen met een van de Zontaclubs.