Te land, ter zee en in de lucht, maar dan in Delfshaven!

Te land, ter zee en in de lucht, maar dan in Historisch Delfshaven. De jonge Rotterdamse ondernemer Wesley dos Santos (bekend van iKapitein) liet zich inspireren door het oude tv-programma en maakte zijn eigen versie op het water in Rotterdam: het werd een kennisquiz op een waterfiets, met – uiteraard – de aloude vertrouwde bel. Elke zaterdag doen deelnemers de waterfiets-challenge in de Aelbrechtskolk.

“Fiets zo snel mogelijk langs de festivalvlaggen en beantwoord alle vragen. Race je tegenstanders eruit, luid de bel zo snel je kunt en maak kans om Winnaar van de Dag of Eindbaas van het Delfshaven Festival te worden”, zo legt Wesley uit.

Delfshaven Festival
De waterfiets-challenge is onderdeel van Delfshaven Festival. Deelnemers fietsen langs negen beachflags waar vragen hangen over Delfshaven, de geschiedenis en de cultuur. “De tijd wordt gerekend vanaf het begin van de fietstocht tot de deelnemers de bel luiden. Elk fout antwoord is 30 seconden bijtelling, een goed antwoord is 30 seconden tijdsaftrek”, aldus Wesley.

De race vindt plaats op zaterdag 17 juli, zaterdag 24 juli, zaterdag 31 juli en zaterdag 7 augustus tussen 12.00 en 14.00 uur. Het record staat nu op 4 minuten en 41 seconden van team Joris Lutz (acteur) en Eveline van Wanrooij (stadsgids). “Ja, het wordt heel lastig om die tijd te verbreken, want je moet én snel zijn en bijna alle vragen over Delfshaven goed beantwoorden.”