Te weinig regenbogen op Zuid

Er zijn te weinig uitingen van homoseksualiteit op Rotterdam-Zuid, aldus Eline, Dyon, Elise, Daniel en Lana, vijf studenten van de Willem de Kooning Academie. “Het is onmogelijk dat homoseksualiteit aan deze kant van de stad niet speelt”, zeggen de studenten. “Maar vergeleken met de noordkant van de stad zie je veel minder uitingen van homoseksualiteit, zoals uitgaansgelegenheden.” Met hun project Jezelf op Zuid willen zij daar verandering in brengen.
De jongeren organiseren daarom allerlei evenementen om een statement te maken. “Jezelf op Zuid vindt dat iedereen mag zijn wie hij of zij is en mag houden van wie hij of zij wilt. Met de evenementen willen we dat kenbaar maken en willen we bovendien de LHBT-gemeenschap steunen”, zegt Lana, één van de initiatiefnemers van Jezelf op Zuid.

Zo organiseerde Jezelf op Zuid in januari de actie ‘Zoenen op Zuid’, een zoenactie voor de Oude Kerk in Charlois. En gisteravond was het tijd voor een borrel waar twee gasten uit de gemeenschap hun ervaringen deelden. Ook onthulde Jezelf op Zuid het nieuwe, eigen magazine NEEF.

“Omdat onze doelgroep het spannend vindt om naar ons toe te stappen, willen we met het magazine Jezelf op Zuid dichterbij hen brengen. De bedoeling is dat het magazine anoniem aan te vragen is”, aldus Lana.

In de nabije toekomst staan er volgens de student nog verschillende andere evenementen op de plank. “Voor 29 februari staat de actie ‘hand-in-hand in Feijenoord’ gepland, waarbij wij met zoveel mogelijk supporters hand in hand een stuk door Feijenoord gaan lopen. En in maart gaan we ‘Knuffelen op Katendrecht’. Al deze evenementen hebben als doel om het uiten van jezelf op Zuid te vergemakkelijken.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat