TEASER | Cluster 001 mixt hiphop, electro en jazz bij OPEN Sessies: New Grounds

De van oorsprong Canadese Greg Smith kwam in 2001 naar Rotterdam. Met zijn nieuwe groep Cluster 001 staat hij op het podium van New Grounds. Ze maken een toffe mix van jazz, rock en hiphop. “Cluster 001 wordt echt mijn band.”

Hij heeft de naam voor zijn groep gekozen om meerdere redenen: “Je zegt het bijvoorbeeld als je over sterren praat. Mijn muziek is spacy genoeg. En daarbij, met Covid, dat verspreidt zich ook met cluster. Oorspronkelijk dacht ik aan Cluster 010, omdat ik hier vandaan, kom maar toen koos ik toch voor 001, als het begin van mijn solocarrière.” Daarbij komt ook nog dat Greg Smith volgens hem een te vaak voorkomende naam is. “Zo lig ik al in de clinch met bijvoorbeeld Spotify. Dus een nieuwe groepnaam is dan beter.”

Greg is dol op Rotterdam. “Ik vind het echt leuk hier. Ik groei met de stad mee. Toen ik hier kwam was het niet zo mooi en interessant als nu, maar dat vond ik juist aantrekkelijk. Rotterdam is voor mij het gevoel van vrijheid en avontuur.”

Rotterdam is in zekere zin ook een inspiratiebron voor Greg: “De mix tussen hiphop en de jazz en de wereldmuziek en de contemporary dance zorgen er zeker voor dat ik hier blijf.”

Kijk zaterdag om 18.30 uur naar OPEN Rotterdam voor de hele aflevering met Cluster 001 & Greg Smith. OPEN Sessies: New Grounds wordt mede mogelijk gemaakt door Grounds en de Popunie. Wie benieuwd is naar Greg Smith en Cluster 001 kan de band volgen via hun website.