VIDEO | Rotterdamse YoungRubbi doet niet aan hokjes en brengt ‘reborn punk’ naar OPEN Sessies

YoungRubbi is de artiestennaam van Ruben Steens, deze veelbelovende jonge hiphopartiest/producer is er een om in de gaten te houden. Geïnspireerd door punkmuziek en zijn rauwe esthetiek, zingt en rapt hij over de samenleving en haar problemen. Hij staat niet alleen op het podium, maar met een band waar de energie vanaf spat. “Dit is reborn punk.”

“Ik zie mezelf als een soort herboren punk guy”, vertelt hij op het podium van New Grounds. “Allerlei soorten rebelse muziek, al die invloeden komen terug in mijn muziek.”

Artikel gaat verder onder video.

Rotterdam op meerdere manieren terug te horen in YoungRubbi’s muziek: “Zo drop ik nog wel eens locaties in lines, dat soort dingen.” Hij groeide op op Goeree-Overflakkee. “Maar voel me wel echt een Rotterdammer. Ik woon hier nu ook en haal hier m’n inspiratie uit. Ik vind de mensen hier beautiful. En het rauwe in mijn muziek haal ik ook wel hier uit.”

Kijk zaterdag om 18.30 uur naar OPEN Rotterdam voor de hele aflevering met YoungRubbi. OPEN Sessies: New Grounds wordt mede mogelijk gemaakt door Grounds en de Popunie. Wie benieuwd is naar de nieuwste single van de Rotterdammer kan ‘m checken via de website van de band.