Tegenkamp ‘Woonvisie’ voert massaal actie voor bewustwording

Het woonreferendum komt steeds dichterbij! Dat betekent dat binnenkort de eerste stemkaarten in de bus vallen waarmee je op 30 november je stem uit kan brengen. Vooral voor het tegenkamp is het belangrijk dat deze stemkaarten niet in de prullenbak verdwijnen. Want pas bij een opkomst van 30% is het referendum geldig. Tientallen mensen lopen daarom te flyeren om bewustwording te creëren, en wij liepen met vrijwilliger Marjan mee die o.a. bij de Mevlana Moskee haar flyers uitdeelde

“Het moet van ons komen, want vanuit het andere kamp ga je niets horen, die hopen dat het op deze manier in elkaar klapt.”, aldus Marjan. Een redenatie die niet geheel onlogisch is, daar er een opkomst van 30% nodig is, en wanneer er geen campagne wordt gevoerd, lijkt de kans nihil dat dit percentage gehaald gaat worden. Vooral daar Rotterdam in het Oekraïne-referendum van eerder dit jaar geen opkomst van 30% haalde.

Aan de andere kant betreurt Querien Velter van de SP het, dat er op wethouder Ronald Schneider na, vrijwel geen tegengeluid is dat zich voor de woonvisie uitspreekt. “Het is zo allemaal wel heel erg eenzijdig en dat vind ik weleens jammer. Je ziet de wethouder wel langskomen op avonden en bij debatten, maar “that’s it.”

Toch houden Marjan en Querien er goede hoop in, ondanks dat veel voorbijgangers moeilijk kijken wanneer ze horen dat 30% de drempel is: “Dat is wel erg veel”, zeggen twee dames die zelf in een sociale huurwoning wonen, maar ook tegen zullen stemmen omdat ze zich zorgen maken over hun kinderen: “We hebben geen idee waar zij straks moeten gaan wonen als ze net gaan beginnen met werken.”
Marjan en Querien hopen dat deze mensen massaal naar de stembus zullen gaan en daarmee de woonvisie zullen verwerpen: “Het gaat om solidariteit vind ik, dit slaat ook niet echt op mijn eigen persoonlijke situatie, maar toch doe ik mee omdat ik solidair wil zijn met diegene die het moeilijk hebben. Veel politici vergeten helaas wat dat betekent.”, zo sluit Marjan af.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat