VIDEO | Tegenstanders sloop Tweebosbuurt vernielen werkmaterialen; sloop stilgelegd

De sloop van de Tweebosbuurt ging deze week van start. Dit zorgt tot op de dag van vandaag nog voor veel weerstand. In de nacht van maandag op dinsdag gebeurde er dan ook iets opmerkelijks. De werkmaterialen van de sloopwerkers zijn gevandaliseerd door nog onbekende tegenstanders van de sloop, waardoor de sloopwerkers toen zij in de ochtend op locatie kwamen niet aan de slag konden.

‘25 jaar in het vak, eerste keer dat ik dit meemaak’

De sloop van de Tweebosbuurt lag op de tweede dag zo goed als stil: “We zijn tot 11 uur bezig geweest om alles schoon te maken”, legt sloopwerker Ben uit. Afgelopen nacht zijn de werkkranen bekogeld met verf, is er lijm in de sloten gespoten, zijn de ramen kapot gegooid en de banden lekgestoken. De sloopwerkers hebben om 16:00 uur besloten het werk volledig neer te leggen voor de rest van de dag, omdat het teveel geld kost om op deze manier aan het werk te blijven. “Ik zit 25 jaar in het vak, dit is de eerste keer dat ik het meemaak”, vertelt sloopwerker Rajesh.

Het artikel gaat verder onder de video.

Beveiliging voor sloopmaterialen
De woede van de tegenstanders is gericht naar Vestia, echter is het werkmateriaal niet van Vestia zelf maar van sloopbedrijf DCC. Gemeente Rotterdam en Vestia hebben in de ochtend de situatie bekeken op locatie. Het is nog niet bekend wat hun volgende stap is. Of het ingehuurde sloopbedrijf de schade vergoedt krijgt is ook nog niet bekend.

Het gebied is op het ogenblik afgezet. Er zal beveiliging aanwezig zijn van 19.00 tot 07.00 om op de materialen te letten en verder vandalisme te voorkomen.