Tentoonstelling: de eerste eeuwen van Holland

In de Centrale Bibliotheek kunnen Rotterdammers van 5 tot 28 februari de rondreizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ gratis bezoeken. Deze spraakmakende tentoonstelling laat zien hoe het graafschap Holland is ontstaan en is gegroeid tussen de jaren 1000 en 1500.

De tentoonstelling belicht verschillende onderwerpen, zoals religie, geweld en steden. Daarbij zijn de archeologische vondsten te bewonderen. Deze zijn onder meer afkomstig uit het Provinciaal Archeologisch Depot voor bodemvondsten.

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling zijn er in het Bibliotheektheater twee animatiefilms te zien op dinsdag 5 februari, aanvang 16.00 uur. Aanmelden is verplicht via [email protected]. De films nemen de bezoeker mee naar het verre verleden van Rotterdam. Hoe zag het er hier 1000 jaar geleden uit en wie woonden er? Met de tweede animatiefilm wandel je door Rotterdam in het jaar 1433. De film kwam tot stand in samenwerking tussen leerlingen van het Grafisch Lyceum, het Stadsarchief en Archeologie Rotterdam. De films worden ingeleid door de stadsarcheoloog Arnold Carmiggelt. Na de films wordt de tentoonstelling in de hal van de bibliotheek geopend.

De tentoonstelling is gemaakt door TGV teksten en presentatie met behulp van de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland en is te zien in Rotterdam dankzij de afdeling Archeologie van de gemeente Rotterdam. De tentoonstelling trekt langs verschillende steden in Noord- en Zuid-Holland.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter