Terugkijken op Holland Pop Festival: “Het begin van het Nederlands gedoogbeleid”

In het weekend van 26, 27 en 28 juni is het precies 50 jaar geleden dat Holland Pop Festival plaats vond in het Kralingse Bos. Grote namen als Jefferson Airplane, Pink Floyd en Santana traden er destijds op en naar schatting waren er tot wel 100.000 bezoekers aanwezig op het eerste meerdaagse openluchtfestival op Europese bodem ooit. Marijn beleefde het festival destijds als 14-jarige en samen met hem blikken wij terug op het Nederlandse antwoord op het Amerikaanse Woodstock Festival. 

Foto: Pieter Boersma

Als haringen in een ton slapen op het veld, je eigen broodjes mee en drugs die werden open en bloot verkocht op een kleedje. Het festival was een unieke gebeurtenis die Marijn nooit is vergeten. Hij rookte er zijn eerste joint, die ‘gewoon’ werd doorgeven voor het hoofdpodium. ‘Dat kun je je nu niet meer voorstellen’, aldus Marijn.

Galerie en erfgoedlab ‘Dig it up’ verzamelde allerlei materiaal van dit unieke evenement voor een expositie. Wij namen een kijkje en gingen terug naar het Kralingse Bos met Marijn.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5U8ew1uQQ3w” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

DJ Okkie doet ter ere van het jubileum van Holland Pop Festival een liveset in de huiskamer.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/o57yhJzgR6o” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat