The Buddy Film Project is een springplank voor gevluchte filmmakers

The Buddy Film project is een springplank voor gevluchte filmmakers. Ze worden gekoppeld aan Nederlandse filmprofessionals en samen gaan ze de film: ‘OKAY THEN, BE WELCOME…’ maken. Het doel is om de film in première te laten gaan op het Nederlands Filmfestival in 2017.

Actrice en regisseuse Dewi Reijs is samen met Dennis Overeem de drijvende kracht achter The Buddy Film Project. Voor het project hebben al verschillende makers zich aangemeld zoals ook de Syrische Sabrin en de Iraakse Noor. Noor werkte bij een Iraakse tv-zender totdat het gebombardeerd werd. ‘Ik kan nooit meer terug en kan alleen foto’s van Irak en op tv terugkijken. Ik houd het in mijn herinneringen’, zegt Noor.

Sabrin is uit Syrië gevlucht en heeft in een kleine serie gespeeld. Het is haar droom om ooit een beroemde actrice en zangeres te worden. Die droom kon ze niet in haar thuisland volgen. Mijn familie waardeerde het niet als ik wilde zingen of acteren. Omdat ik een meisje ben mag ik dat niet doen.’

Meer informatie over dit project vind je hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat