Thea en Chris blijven toch warme maaltijden koken in Overschie

Foto: Facebookgroep Overschie Leeft

Goed nieuws voor de ouderen in Overschie die vreesden de warme maaltijden van Thea en Chris te moeten missen. Na gesprekken met WMO Radar, Gemeente Rotterdam en het Overschiese wijknetwerk is er besloten dat de dames door kunnen gaan onder de paraplu van WMO Radar.

“Als welzijnsorganisatie zijn we ontzettend blij dat we op korte termijn in de vakantieperiode dit hebben kunnen realiseren! Wij hebben een ander budget dan de voorgaande organisatie, dus daar moesten de dames even over nadenken. Daarbij hadden ze ook een aantal voorwaarden” zegt Jurrian van Dijk van WMO Radar. “Ze wilden graag doorgaan op dezelfde manier, dus met een bepaalde vrijheid die ze gewend waren, die garantie kunnen we ze nu geven.”

De dames beginnen vanaf september weer met het bereiden van meer dan 120 maaltijden voor de ouderen in Overschie die anders waarschijnlijk minder vaak warm eten. Deze maaltijden verkopen ze tegen een ‘schappelijke’ prijs zonder winstoogmerk. “We zijn echt heel erg blij dat we door kunnen gaan met de maaltijden”, zegt een dolgelukkige Thea.