Theater Macabre sluit museum van de toekomst met succes af

Hoe zal het leven er in 2095 uit zien? Op die vraag probeerde het theatercollectief Macabre de afgelopen weken antwoord te geven in hun Museum of Analogue Reality aan de Boomgaardstraat. In deze futuristische voorstelling kunnen bezoekers vier uur lang aanschouwen hoe toneelspelers Lois en Milou in het jaar 2095 opnieuw in aanraking proberen te komen met de echte mens.

De voorstelling kwam voort uit een fascinatie voor science fiction, aldus Milou Brockhus: “Ik vind het altijd interessant om te zien hoe men in science fiction-films probeert om hedendaagse kwesties in een ander tijdperk bespreekbaar te maken. Wij doen dat hier ook en geven er met onze fantasie een eigen draai aan.”

“Maar het is vooral belangrijk dat we hiermee ons volledig kunnen laten gaan,” aldus Lois. “Het is namelijk de toekomst, en daarom kan je zelf bepalen welke kant je met je voorstelling op gaat. Al onze gekke ideeën mogen hierin tot leven komen.

Terwijl de bezoeker eerst een tijdlijn doorneemt tot en met het jaar 2095, en een indruk krijgt van een expositie over onze tijd in de toekomst, kunnen ze tot slot aanschouwen hoe Lois en Milou weer proberen te bewegen als een normale mens. Een tafereel dat er apart uit ziet, en wat ook veel vereist van de toneelspeelsters.

“Ik weet zeker dat we morgen naar de fysiotherapeut gaan, want vier uur achtereen op een schuin podium dit soort bewegingen maken heeft m’n onderrug flink kapot gemaakt”, aldus Lois. “We zijn daarom toch wel blij dat we, ondanks dat we tevreden zijn over de voorstelling, we nu klaar zijn en ons weer kunnen gaan richten op andere projecten.”, zo sluit Lois af.