Theatrale ontdekkingstocht door Middelland

Theatermakers Esther de Ruiter en Britt van Niedek hebben de theatrale ontdekkingstocht Burenplaatjes georganiseerd door Middelland. De deelnemers gaan naar verschillende plekken in de wijk en krijgen daar een plaatje voor in hun burenalbum. Zo leren de bewoners hun buurt op een andere manier kennen.

Vier middagen is er in Middelland Burenplaatjes georganiseerd. Zoals kinderen voetbalplaatjes verzamelen in een album verzamelen teams plaatjes van Middelland. Ze krijgen aan het begin van de tocht de eerste aanwijzing om naar de HH. Laurentius- en Elisabethkathedraal te gaan. Ze moeten de kerk beklimmen en kunnen daar genieten van het uitzicht over Rotterdam. Ze krijgen daarna een plaatje voor in hun album én een nieuwe aanwijzing. Ze moeten op zoek naar een beruchte bewoner van Middeland.

Ze krijgen een nummerbord van een auto en een straat waar de auto geparkeerd staat. Ze vinden de auto met daarin een jongetje die vertelt dat hij zijn ouders heeft vermoord en dat hij vaak naar de coffeeshop gaat. Er komt een boze man aanlopen die de jongen weg stuurt. De man brengt het team naar de volgende locatie en ze krijgen er een plaatje bij. Op het Middelandplein krijgen ze telefoontje van de mysterieuze buurtbewoner Laura. Ze geeft het team de opdracht naar een man toe te gaan, zijn naam te vragen en drie dingen te vinden die ze met elkaar gemeen hebben. De man blijkt onderdeel te zijn van de ontdekkingstocht, dus krijgen ze er een plaatje bij. De dag wordt afgesloten in een tuin waar een koor optreedt.

De teams vonden het een leuke middag: “Ik ga wat vaker lopen in plaats van fietsen. Dan zie je de buurt toch beter.” Het album staat vol met plaatjes van “buren”. Het is de bedoeling dat de bewoners nog door gaan met plaatjes verzamelen van de buurt en die in hun album plakken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter