Thuis bevrijdingsdag vieren met het Rotterdam At Home festival

Het is allemaal een beetje onwennig tijdens de opnames van het Rotterdam At Home festival. Artiesten komen één voor één, volgens een strak schema, hun ding doen en mogen met niet meer dan twee mensen naar de opnameplek in Club Mono in Noord komen. Vervolgens moeten ze het doen met een daverend applaus van de twee technici van online radiostation Operator, die de opnames regelen. Vanwege de Corona-maatregelen wordt er uiterst voorzichtig gehandeld.

‘Rotterdam At Home’ is een online festival dat op Bevrijdingsdag te zien is op verschillende online-kanalen. Het is een initiatief van muzikant/producers Sammie Sedano, zodat er vandaag, ondanks alle maatregelen tegen corona nog gewoon gefeest kan worden… maar dan wel vanuit huis.

Sedano vindt het ook belangrijk dat de muzikanten die meedoen zo weer wat ‘exposure’ krijgen en wat geld kunnen verdienen: “Naast dat ze zichzelf weer zichtbaar maken, hebben ze ook financiële steun gekregen om hier op te treden. Het is heel belangrijk voor dj’s en artiesten om gesupport te blijven worden, want alles voor hen ligt stil’’, vertelt Sammie Sedano.

Het festival is te zien van 14.00 tot 22.00 uur op YouTube. Van 20.00 tot 21.00 uur zendt OPEN Rotterdam op tv een compilatie uit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat