Tientallen kerstmannen zamelen geld in voor taaislijmziekte

Zo’n honderd mensen schaatsten tijdens Santa Skate on Ice verkleed als de kerstman op de Schaatsbaan Rotterdam. Dit deden zij om geld in te zamelen voor onderzoek naar taaislijmziekte.

 

“We proberen zoveel mogelijk kerstmannen het ijs op te krijgen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor taaislijmziekte”, vertelt vrijwilliger Perry van Oosten. Taaislijmziekte is een aangeboren ziekte die tot op heden niet te genezen is.

“We horen wel steeds meer goede berichten uit onderzoeksland. We komen steeds dichterbij manieren om er een chronische ziekte van te maken”, licht Perry toe. Daarmee zou iemand met de ziekte een langer leven kunnen leiden. Iets wat de kerstmannen maar al te graag willen steunen. “Taaislijmziekte is best wel een zeldzame ziekte, maar heeft wel heel veel impact op mensen. Dus het is goed om daar aan te doneren. En daarbij is het heel cool om in een kerstmanpak te schaatsen”, zegt een van de deelnemers.“We proberen zoveel mogelijk kerstmannen het ijs op te krijgen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor taaislijmziekte”, vertelt vrijwilliger Perry van Oosten. Taaislijmziekte is een aangeboren ziekte die tot op heden niet te genezen is.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat