Tim de Haan (D66) hoopt op heroverweging van het besluit om tennispark Over de Schie vol te bouwen: ‘Het is slecht nieuws’

Het zijn onzekere tijden voor de tennissers van tennisvereniging Over de Schie. Er zijn plannen om het tennispark vol gaan bouwen, waardoor de stad een tennisvereniging armer wordt. Toch heeft raadslid Tim de Haan van D66 de hoop nog niet opgegeven: “Nog niet alle puzzelstukjes zijn gelegd.”

Wethouders van de gemeente Rotterdam hebben in een brief uitgesproken dat ze tennispark Over de Schie vol willen bouwen. Het lijkt een onomkeerbaar besluit. D66-raadslid Tim de Haan weet niet of het tij nog is te keren. “De gemeenteraad wil nog met de wethouders in gesprek. Het is een vervelende boodschap, maar ik denk dat er nog iets mogelijk moet kunnen zijn. Hopelijk kan ik ervoor zorgen dat dit besluit herzien wordt.”

Toch kan De Haan het besluit enigszins begrijpen. “Ik snap de balans van de stad. Waar kun je bouwen? En waar is er ruimte? Daaruit ontstaan verschillende prioriteiten. Daarnaast wil de eigenaar van het grond stoppen met de tennisvereniging en ruimte bieden voor nieuwbouw. Dat maakt het lastig, want de tennissers willen natuurlijk niet weg.”

“Ook ik zou het erg jammer vinden als de tennisvereniging weg moet”, gaat De Haan verder. “Het is een mooie vereniging, maar iedereen heeft verschillende belangen. Ik hoop dat het besluit herzien gaat worden.”

Eerder maakten we al een reportage over de zorgen van deze tennisvereniging.