Tiny House op de Heijplaat volledig zelfvoorzienend

 Jan-Willem en Noortje laten zien dat het best allemaal wat minder mag met onze woonwensen. Ze wonen op Heijplaat in een huisje dat niet meer dan 20 kubieke meter in beslag neemt.

Een eigen huis, zonder hypotheek, naar eigen smaak ontworpen, dat is voor de meesten pas op latere leeftijd weggelegd. De Tinyhouse maakt dit voor Jan-Willen en Noortje wel mogelijk.

Ze bouwden het huisje helemaal zelf in de RDM loods. Het huisje is volledig ingericht met keuken, slaap- en badkamer en wordt verwarmd met een klein houtkacheltje. Hier gaat resthout van de bouw van het huisje in. In de badkamer staat een compost toilet, dat wordt gespoelt met het water van de wastafel en dat wordt dan vervolgens gefilterd door de helofytenfilter in de tuin. Super vernuftige snufjes door Jan-Willem zelf gebouwd.

“We hebben ervoor gekozen om zelfvoorzienend te zijn”, vertelt Noortje. De Tinyhouse is volledig off-grid, dat wil zeggen dat het zichzelf volledig van water en stroom voorziet en niet aan het netwerk is aangesloten. Het zonnepaneel en regen reservoir zorgen voor voldoende water en elektriciteit. Dat is nog wel eens verwarrend voor rondbellende energiemaatschappijen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter