Tiny house op wielen: Rotterdamse klimaat pioniers komen samen bij de Solar Butterfly

De Solar Butterfly, een tiny house op wielen met zonnepanelen op het dak, reist 4 jaar lang over de wereld en bezoekt meer dan 90 landen. Het doel is om op elke locatie in gesprek te gaan met lokale klimaat pioniers om bewustwording voor de klimaatcrisis te creëren. Deze week zijn de Rotterdamse pioniers aan de beurt. 

Tijdens het evenement kunnen bezoekers kennis maken met de Solar Butterfly. De trailer staat op wielen en wordt vooruit getrokken door een elektrische auto. De auto krijgt zijn power van de zonnepanelen die op het dak liggen van de Solar Butterfly.

Klimaat pioniers

De Solar Butterfly is een samenkomstplek voor klimaat pioniers. In Rotterdam zijn onder andere WijkEnergieWerkt en De Waterleider aanwezig. Ook bewoners kunnen een kijkje nemen in de Butterfly. Rotterdam is hard opweg om een duurzame stad te worden concludeert een bewoner: “Ik krijg vaak een blaadje op de mat dat ik een wadi in mijn tuin aan kan liggen of subsidie krijg voor tegel wippen. Ze zijn bezig en dat vind ik een goede zaak.”