Tips tegen vrieskou in de Kuip

Feyenoord speelt vanavond de halve finale voor de KNVB beker. Ze nemen het op tegen Willem II in een bijna uitverkocht stadion. Niks kan het Feyenoord legioen stoppen om naar de Kuip te gaan. Ook de vreselijke kou niet!

In eerste instantie leek de wedstrijd niet door te gaan door het slechte weer dat was voorspeld. De vrieskou vormt geen belemmering voor de spelers of de velden, maar mogelijk wel voor de supporters. De KNVB bondsarts besloot dat de wedstrijd bij een gevoelstemperatuur van minimaal -15 graden door kan gaan.

Vanochtend werd door de KNVB gemeten dat de gevoelstemperatuur boven de -15 graden wordt. Echter zegt KNMI nu dat de gevoelstemperatuur vanavond -19 graden is in Rotterdam.

Om de diehards die vanavond naar de Kuip gaan een hart onder de riem te steken, hebben wij wat tips verzameld tegen de kou!

  • Draag ruime kleding. De ruimte tussen je lichaam en kleding zorgt ervoor dat de warmte blijft hangen. Bij strakke kleding is dit dus niet het geval.
  • Bewegen is belangrijk! Spring, schreeuw, juich als Feyenoord aan de bal is of zwaai met je armen in de lucht als de tegenpartij rood krijgt.
  • Kijk uit met alcohol. Om je lichaam warm te houden moet je goed gehydrateerd zijn. Alcohol droogt uit. Hierdoor heeft je lichaam minder energie om je warm te houden.
  • Scheer je niet voor je naar de wedstrijd gaat. Extra lichaamsbeharing is extra warmte!
  • Ben je kaal? Doe een muts op! 30% van de lichaamstemperatuur gaat verloren via het hoofd.
  • Zorg voor droge kleding! Natte kleding zorgt er voor dat je het nog kouder krijgt.
  • Trek wanten aan ipv handschoenen. Als je vingers bij elkaar zitten kunnen zij warmte doorgeven aan elkaar.
  • Eet gember. Gember zorgt ervoor dat de bloedsomloop op gang wordt gebracht en de lichaamstemperatuur verhoogd wordt.
     
Een aantal andere tips vanuit onze community zijn als volgt:

Volgens Carl Messemaeckers zou het handig zijn als de mannen zouden gaan zaalvoetballen!

Van Wim Goorman mag de wedstrijd gewoon gespeeld worden in de Kuip. Hij zou het wel fijn vinden als alle supporters een fakkel mochten hebben.

Jaap Jan de Vries kwam met de tip om handwarmers mee te nemen! Als blijk van waardering krijgen de supporters vanavond vanuit Feyenoord handwarmers toegereikt en mogen zij genieten van gratis warme chocolademelk. Dit kon Jaap Jan niet overhalen om alsnog naar de Kuip te gaan..

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat