Tips voor kinderen in de zomervakantie

Op vakantie gaan zit er voor veel mensen niet in dit jaar, maar dat betekent niet dat je geen leuke dingen kunt doen. Hoe vermaak je je (kinderen) in tijden van corona zes weken lang? Wij zetten de leukste activiteiten voor kinderen in de zomervakantie op rij.
Zomercampus 010:
Zomercampus 010 is een initiatief van gemeente Rotterdam in samenwerking met verschillende Rotterdamse organisaties. In bijna heel Rotterdam worden in de Huizen van de Wijk gratis leuke en leerzame zomeractiviteiten georganiseerd voor kinderen. Basisschoolleerlingen van groep drie tot en met groep zeven leren hier onder andere hoe je foto’s maakt, cartoons tekent en interviewt.

Er is ook een zomercampus voor middelbare scholieren die volgend jaar examen doen.
Zij krijgen praktische opdrachten en doen vooronderzoek voor hun profielwerkstuk. In elk gebied is tenminste een locatie te vinden, met uitzondering van Pernis, Rozenburg, Overschie en Hoek van Holland.


Huttendorp Hillesluis:

Speelboerderij Odilia in Feijenoord wordt tussen 19 en 23 juli omgebouwd tot groot huttendorp.. Kinderen van vier tot elf jaar krijgen hier vijf dagen de tijd om een hut te bouwen. Ieder jaar wordt dit evenement vormgegeven naar een ander thema, dit jaar is dit het circus. Deelname kost 5 euro per persoon, en de mooiste hut wint een prijs!

Jeugdvakantieland:
Kinderen kunnen van 3 tot en met 28 augustus terecht bij Jeugdvakantieland in Ahoy Rotterdam. Voor acht euro per persoon kunnen kinderen hier genieten van attracties, sport, activiteiten en spelletjes. Er zijn clowns aanwezig, kinderen kunnen zich laten schminken en springen op het grootste springkussen van Europa! Kinderen tot twee jaar en gezinnen met een Rotterdampas mogen naar binnen voor slechts 2euro per persoon.

Avondvierdaagse:
De avondvierdaagse, maar dan anders. ERoutes heeft routes gepland waarmee kinderen op eigen initiatief toch de avondvierdaagse kunnen lopen. Het hoeft natuurlijk niet per se ‘s avonds, het mag ook overdags of in het weekend. Wel is het de bedoeling dat kinderen binnen twee weken alle vier de dagen lopen, zodat het een uitdaging blijft. Inschrijven kost 5euro, hiervoor krijg je toegang tot de routes op de app en natuurlijk ontvang je een medaille na afloop.

Luchtkastelen bouwen:
De Centrale Bibliotheek Rotterdam organiseert verschillende activiteiten deze zomer, waaronder luchtkastelen bouwen op 22 juli. Met een VR-bril op kunnen kinderen van negen tot twaalf jaar op veilige afstand van elkaar een kasteel bouwen. De prijs is 18 euro per persoon, en voor leden van de bibliotheek 16 euro per persoon. Hiernaast organiseert de bibliotheek verschillende filmmiddagen met boekverfilmingen, hou hiervoor hun Facebook in de gaten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat