Toch subsidie voor Scapino Ballet

Waarschijnlijk hebben de tientallen dansers en andere medewerkers van het Scapino Ballet vandaag een flink stuk taart gegeten, want het dansgezelschap krijgt de komende drie jaar toch subsidie. 

Aanvankelijk besloot de Raad voor Cultuur Scapino Ballet geen geld meer te geven. Uiteraard viel dat niet goed bij het gezelschap. “Met verbazing en ontsteltenis heeft Scapino Ballet Rotterdam kennisgenomen van het advies van de Raad voor Cultuur voor de cultuurplanperiode 2021-2024. Naar oordeel van de Raad zélf is Nederlands oudste dansgezelschap kerngezond en laat het goede prestaties zien. Toch adviseert de Raad de komende periode geen subsidie toe te kennen aan één van de meest succesvolle gezelschappen van dit moment. De Raad ziet dat Scapino zich in hoge mate inspant om de zichtbaarheid van de dans in Nederland te vergroten, maar vindt dat dit soms ten koste gaat van het artistieke product,” aldus de website van het Scapino Ballet.

Niet alleen het dansgezelschap was niet blij met dit besluit. Meer dan 21.000 dansliefhebbers ondertekenden de online petitie van het balletgezelschap. Kennelijk heeft deze massale steunbetuiging geholpen want de Tweede Kamer adviseerde minister van Cultuur Van Engelshoven, het advies van de Raad van Cultuur niet over te nemen en de minister geeft hier gehoor aan.

OPEN Rotterdam maakte eerder een portret van danseres Bonnie Doets, die meer dan 25 jaar bij het gezelschap actief is.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/-8YlPzPGepM” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat