Topboksers in actie tijdens boksgala in Rotterdam

Er komt een nieuw topsportevenement in Rotterdam. Op zondag 12 november nemen de beste boksers van Nederland en Cuba het tegen elkaar op tijdens boksgala ‘World Port Boxing’.

De Nederlandse selectie neemt het op tegen Cuba in de hal van de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Het boksgala is mogelijk gemaakt door stichting Gladiatoren aan de Maas in samenwerking met Rotterdam Topsport, de Nederlandse Boksbond en Hearts Sports BV.

Olympiër Noucka Fontijn doet mee namens het Nederlandse team. “Zij wordt vergezeld door Peter Müllenberg die zich in 2016 als eerste Nederlandse bokser sinds 1992 plaatste voor de Spelen”, aldus Peter Bonthuis de directeur van de Nederlandse Boksbond. Enrico Lacruz, Artjom Kasparian, Delano James, Roy Korving en Max van der Pas zijn ook aanwezig.

“Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn een sterk land als Cuba vast te leggen”, zegt Leon Aertgeerts, bestuurslid van Gladiatoren aan de Maas. “We willen het boksen in Nederland naar een hoger niveau tillen en van Rotterdam de bokshoofdstad van Nederland en Europa maken.”

Cuba staat bekend als het grootste boksland ter wereld. Het is al bekend dat het Cubaanse zwaargewicht Erislandy Savón naar Rotterdam komt. De definitieve selectie maakt de Cubaanse Bondscoach binnenkort bekend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat