Totaal 497.105 euro voor de strijd tegen kanker

Vandaag werd de campagne ‘Maak kanker kansloos’ afgesloten met de achtste editie van Erasmus MC – Tour de Rotterdam. Zojuist werd het totaal ingezamelde bedrag van €497.105 bekend gemaakt.
Overal in de stad kwam je de afgelopen weken ergens wel de rode hoed van Daniel den Hoed Kliniek tegen; hét symbool van een gezamenlijke strijd tegen kanker. Met de campagne kwamen Rotterdammers massaal in actie in de strijd tegen kanker.

In mei verhuisde de Daniel den Hoed Kliniek naar een nieuw onderkomen in het Erasmus MC. De verhuizing was een aanleiding voor het Daniel den Hoed Fonds om een grote inzamelingsactie te organiseren voor kankeronderzoek in samenwerking met RTV Rijnmond. Het fonds treedt naar buiten met de kreet: ‘Maak kanker kansloos’.

Het doel van de campagne is om iedere patiënt een unieke behandeling op maat te laten krijgen, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten. Daarbij wordt een directe brug geslagen tussen het onderzoek in het laboratorium en de behandeling van de patiënt.

Foto via: Ib Haarsma

Ook OPEN Rotterdam heeft een steentje mogen bijdragen en heeft met het organiseren van een pubquiz ruim €1000,- opgehaald voor de campagne.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter