Trambestuurder en conducteur voorkomen ernstig misdrijf op de Molenvliet

De oplettendheid en betrokkenheid van de trambestuurder en de conducteur van tram 23 heeft dinsdagochtend het leven van een passagier gered op de Molenvliet. Hij meldde de oproep via de Centrale Verkeersleiding en greep, zonder er al te lang bij stil te staan, in. Voor de mevrouw in kwestie was dit net op tijd!

De trambestuurder naderde nietsvermoedend de halte op de Molenvliet, toen hij een vrouwelijke passagier bij de halte zag staan en een man die haar naar achteren trok. Daarna ontstond al heel snel een vechtpartij. De bestuurder heeft toen alles in werking gezet en is er met de conducteur van de tram samen naartoe gesneld.

Dat ze net op tijd ingrepen, bleek uit de stekende beweging die de man wilde maken. De conducteur zag kans om de mes uit zijn handen te schoppen en de trambestuurder hield deze bij zich. Over dit burgerarrest van de trambestuurder zegt hij heel bescheiden dat het zijn plicht als burger is. “Er was geen tijd om na te denken, ik wist alleen dat die vrouw geholpen moest worden.”

Woordvoerder van de RET, Diana van Steijn is trots dat de trambestuurder heldhaftig heeft opgetreden, maar zegt wel collega’s op te hebben geroepen om eerst voor eigen veiligheid te zorgen.

De bestuurder heeft nazorg gekregen en was de rest van de middag vrij om bij te komen, maar gaat morgen gewoon weer aan het werk.