Treinfan Hildebrand keek van jongs af aan naar treinen en boekt nu reizen voor anderen

Hildebrand is al zijn hele leven gek van treinen en reizen. Zo hield hij er als kind al zijn spreekbeurt over en trouwde hij zelfs op station Rotterdam Centraal. Als ondernemer is hij nu bezig met het samenstellen van treinvakanties en houdt hij een website bij met het laatste nieuws op het gebied van treinen.

“Ik dacht als ik eigenaar ben van Treinreiziger.nl dan is het ook leuk om tussen de treinreizigers te trouwen”, blikt Hildebrand terug op zijn huwelijksceremonie van zo’n zes jaar geleden. Zijn passie voor treinen zat er al vroeg in. “Ik kan me herinneren dat mijn vader vroeger naar de winkels ging en hij me dan even op het station achterliet. Daarna haalde hij mij op en in de tussentijd zat ik dan treinen te kijken. Toen was ik een jaar of zeven, dus het begon in ieder geval al op hele jonge leeftijd”, vertelt hij in een poging de oorsprong van zijn passie te achterhalen.

Zijn kantoor nabij de uitgang van de Maastunnel aan de zuidkant toont een grote sticker van een trein op de deur. In het kantoor zijn allerlei dingen te zien die met treinen te maken hebben. Zo heeft hij vanaf de jaren 70 spoorboekjes verzameld, maar ook modeltreinen in een vitrinekast staan. Maar ook: veel foto’s van zijn vrouw en familie. “Ja je zou bijna zeggen dat ze even belangrijk zijn”, grapt hij. “Maar ik moet oppassen wat ik zeg natuurlijk. Ik moet denken aan een interview van Sonja Barend waarin iemand iets zei over zijn auto. Dat hij die verkoos boven zijn vrouw. Dat resulteerde volgens mij in een echtscheiding. Dat geldt voor mij absoluut niet hoor. Mijn leven zonder mijn vrouw was niet compleet”, besluit hij.