Trommelen op klompen in het Euromast park

De Kriya Familia woont 17 jaar in Nederland en dat wordt gevierd met een barbecue in het park. Deze muzikale Braziliaanse familie is naar Nederland gekomen om op te treden en is nooit meer weggegaan.

De familie vertrok met vader, moeder en zeven kinderen naar Rotterdam in 1999 om op te treden. Ze treden op met Braziliaanse muziek en de dans- vechtsport Capoeira. Pedro Hagen Pimentel vertelt dat ze naar Nederland zijn gekomen om hun dromen achterna te jagen: “We wilden heel graag in Nederland gaan wonen, omdat we hier de mogelijkheid hebben om te doen waar we echt van houden. In Brazilië is dat niet voor iedereen”. Julinho Pimentel is trots op zijn vaderland: “We kunnen hier ook onze cultuur doorgeven. Daar is altijd veel belangstelling voor geweest. We voelen ons hier goed”.

Pedro heeft naast een passie voor muziek ook een passie voor Capoeira: “Capoeira was vroeger een gevecht tegen de slavernij, maar voor mij is het een gevecht tegen alles wat niet klopt. Tegen racisme, tegen discriminatie van vrouwen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter