TV Zuid

TV Zuid is het wekelijkse journaal van het gebied Charlois. Het is Wijk TV: Voor de Buurt. Door de Buurt. Wijkbewoners werken samen met professionals en vertellen het verhaal van HUN wijk.

2020

Aflevering 19
Deze week in TV zuid: NL Doet bij Biotuin in Charlois, parkeerproblematiek De Vaan in Feijenoord, NL Doet verpleegtehuis De Twee Bruggen in IJsselmonde, de IJsselmondespeld is weer terug en we gaan langs bij Het Witte Paard Vreewijk in Feijenoord.

Aflevering 18

Deze week in TV Zuid: Studio Maky en de Zeehond, Presentatie The Splash bij het Zuidplein, Wijkhub & Wijkmanager in de Dantestraat, Rechtstreex nu ook in de Afrikaanderwijk, Studiosessies in HvdW De Focus in Beverwaard en je kunt energiecoach worden in Pendrecht.

Aflevering 17

Deze week in TV Zuid: De langste geveltuin van de wereld bij de Peperclip, een hondenveldje in de tussentuin bij Hordijkerveld en Reyeroord, Burendag bij Fröbel op de Carnissedreef, Tentakel Festival in de Beverwaard, Groot Rotterdams Atelier Weekend en Toksjoo Open Air bij het Zuidplein.

Aflevering 16
Deze week in TV Zuid: Het Digi Café in de Bibliotheek IJsselmonde, de Dag van de Minibieb, gevelgedicht Hordijkerveld, Parfum de BoemBoem aan de Piekstraat, expositieruimte Growing Space Wielewaal en de tiende Zuidtopia/Muziekmatinee in het Gemaal op Zuid.

Aflevering 15
Wormenhotel voor de Wielewaal, 4 en 5 mei Comité IJsselmonde in de Keizerswaard, The Orange Tree kunstproject in Feijenoord, gevelkunst in de Zuidhoek, VTV Hordijkerveld in IJsselmonde en het Sociaal Café.

Aflevering 14
Deze week in TV Zuid: Eilandatelier bij Buitenspeelplaats Brienenoord, Circus Speelplaats bij Speeltuin Smeetsland, Galerie Wind op Noordereiland, Circus Lori op het Oleanderplein, Rioolwerkzaamheden in Charlois en een Tour-de-Wijk door Pendrecht.

Aflevering 13
Deze week in TV Zuid: – De Lintjesregen bij landhuis de Oliphant, Alliantie hand in Hand, Quarantaine-Studio on Tour, Speeltuin Vreewijk de Vaan bestaat 93 jaar & Pendrecht Proeft.

Aflevering 12
Deze week in TV Zuid: Een bezoekje aan Tineke’s Theetuin tijdens South Explorer, de Simonsblokken op Feijenoord, terrastival bij het Gemaal op Zuid & Kwartiermaker Wielewaal.

Aflevering 11
Deze week in TV Zuid: een Pendrechtenaar die fietst op zijn balkon voor het Rode Kruis, bibliotheek Feyenoord is weer open, de wethouders waren ‘on tour’ in Ijsselmonde, lekkere roti voor bewoners van Vreewijk en Pendrecht Proeft: pokébowl van wijagent Thomas.

Aflevering 10
Deze week in TV Zuid: een bewonersinitiatief met bloemen en muziek, kaarten voor ouderen en eenzamen door het hogeDRUKgebied, voedseldistributiecentrum Isaak & de Schittering en een nieuw recept door Proef Pendrecht.

Aflevering 9
Deze week in TV Zuid: Ellen Mannens over de Europacup winst van Feyenoord in het boek ‘Voor altijd de Eerste’, Wethouder Kasmi open de nieuwe poort bij Rotterdamse Munt, ondanks de coronacrisis een Koningsdag-viering en de serie ‘Proef Pendrecht’ vanuit de Huiskamer op plein 1953.

Aflevering 8
Deze week in TV Zuid: Bloemen voor de buurt, naaihelden met Studio Wandschappen, kunstenaar Anna Ramsair maakt coronasketches en Masters010 met Lorenzo Elstak op de Kaap.

Aflevering 7
Deze week in TV Zuid: Pakkettendistributie bij Van Leeuwen Recycling, coronatips voor Rotterdamse jongeren, maaltijden koken en bezorgen bij en door Seinpost Slinge, Janine Wegman brengt een ode aan de zorg en coronahulppakketten voor Zuid.

Aflevering 6
Deze week in TV Zuid: Online yoga vanuit Heijplaat, Werkteam Feyenoord zet zich in voor kwetsbaar Rotterdam Zuid, “Even geen Corona”, maar een positief filmpje met Hevien Dahly en rijden met een EV bij Honda Verhagen.

Aflevering 5
Deze week in TV Zuid: Een pubquiz op het Noordereiland, wethouder Kathmann bezoekt het gebied Feijenoord, een banenmarkt in de Huiskamer van Aardgasvrij Pendrecht en de eerste lammetjes zijn geboren op Kinderboerderij de Molenwei.

Aflevering 4
Deze week in TV Zuid: De opening Huiskamer Aardgasvrij, een multiculti roadShow in Huis van de Wijk Hillevliet, de werkzaamheden op het Eiland van Brienenoord starten, een Frans bankje op Katendrecht, lunches in Seinpost Slinge.

Aflevering 3
Deze week in TV Zuid: De “soft opening” van het House of Urban Arts in de Tarwewijk; Chinees Nieuwjaar bij Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht; feest bij Stichting Bouwspeeltuin maeterlinck in IJsselmonde; Rotterdam Photo op het Deliplein en Le Sud Goes To Church in de kerk van Oud-Charlois.

Aflevering 2
Deze week in Charlois TV: De nieuwjaarsreceptie van de Gebiedscommissie Charlois, W1555 in de Wolphaertstraat te Oud-Charlois en kinderboerderij De Heij op Heijplaat is lekker bezig!

Aflevering 1
Deze week in Charlois TV: Het IJspaleis in de Tarwewijk, OpzoomerMee prijs voor de Halsterenstraat en de officiële opening van Repair Café Charlois.

2019
Aflevering 8
Deze week in Charlois TV: Atelier Tarwewijk, Kerst & Winterfair Oud Charlois en Folly’s in de afgebrande Julianakerk op Heijplaat.

Aflevering 7
Deze week in Charlois TV: Zonnepanelen voor voetbalclub TransvaliaZW, 10000 cadeaupakketten voor Zuid-voor-Zuid en Sint en Piet op bezoek in de Nieuwe Nachtegaal.

Aflevering 6
Deze week in Charlois TV: ‘Maand van de Onderwereld’ bij Rioolwaterzuivering Dokhaven, kunst van Christine Saalfeld tijdens South Explorer 2019 en de opening van het Repair Café Charlois.

Aflevering 5
Deze week in Charlois TV: Een kampvuur in Charlois, de opening van de Thuiskamer in de Nieuwe Nachtegaal en Halloween bij Speeltuin de Waal.

Aflevering 4
Deze week in Charlois TV: De nieuwe wijkcampus (Tarwekracht) in de Tarwewijk, de educatieve tuin bij kinderboerderij de Molenwei en appels, appels en appels in de Zegenstraat.

Aflevering 3
Deze week in Charlois TV: Burendag op Stadsboerderij De Vier Heeren, de Maastunnel is nu écht open en meezingen met Rotterdam In Koor in Het Middelpunt.

Aflevering 2
Deze week in Charlois TV: Poëzie-ochtend in Bibliotheek Charlois, buitenbios in de Zegenstraat en zomerfeest bij Seinpost Slinge.

Aflevering 1
Deze week in Charlois TV: Kunstfest op het Quarantaineterrein op Heijplaat, de première van het Geheim van de Tarwewijk en de Biotuin Charlois.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat