Twee nieuwe glas-in-loodramen voor de Laurenskerk

De Laurenskerk heeft twee nieuwe glas-in-loodramen. Op zondag 5 maart is de officiele onthulling. In de jaren ‘60 ontwierp de Deense kunstenares Gunhild Kristensen er drie waarvan er slechts één werd gemaakt. Directeur Frank Migchielsen en dominee Bert Kuipers hebben ervoor gezorgd dat de ramen er nu, na zo’n vijtfig jaar toch zijn.

De Rotterdamse kerk werd voor een deel beschadigd met het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Het herbouwen vond plaatst in de periode 1952-1968. Kristensen werd toen gevraagd het glas-in-lood te ontwerpen. Het kerkbestuur had liever een man voor deze opdracht. Verontwaardigd trok de kunstenares haar opdracht in. ‘’De tekeningen zijn jaren bewaard gebleven, daar zijn wij heel blij mee. Door middel van crowdfunding en schilderijenverkoop is er vanaf 2014 al geld opgehaald om de ramen alsnog te maken’’, aldus directeur Migchielsen.

‘’Om te kijken naar de laatste hand die gelegd werd. We hadden toen een prachtig uitzicht, zijn wij zelf het dak opgeklomen ’’ vertelt predikant Kuipers trots. Hij is tijdens het gehele proces nauw betrokken geweest met zijn passie voor kunst.

De officiele opening vindt plaats op zondag 5 maart 2017. Iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht! Dit kan via [email protected]


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat