Twee Rotterdammers op longlist Indie Awards

Ook op het gebied van schrijven doen Rotterdammers ertoe. Op de longlist van de Indie Awards 2017 zijn er twee vertegenwoordigd. Het gaat om Tjeerd Langstraat met ‘Eeuwig Donker’ en Dick Scholten met ‘Park 1943 Rotterdam’.

In de thriller ‘Eeuwig Donker’ doet rechercheur Jan Vos met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. ‘Park 1943 Rotterdam’ gaat over het vergeten bombardement van de geallieerden in Bospolder-Tussendijken. Scholten is een geboren en getogen Rotterdammer, maar woont inmiddels al een tijdje niet meer in de Maasstad.

In totaal zijn 24 indie-schrijvers (Nederlands en Belgisch) genomineerd voor de prijzen. ‘Indie’ staat voor ‘onafhankelijk’. Overeenkomst tussen de schrijvers is namelijk dat zij allen zelf hun boek uitgegeven hebben. Op 14 april wordt er in Amsterdam zowel een jury- als publieksprijs uitgereikt. De schrijvers kunnen prijzen winnen in de categorieën ‘Beste boek 2017’, ‘Meest verrassende plottwist’, ‘Meest memorabele personage’, ‘Mooiste cover’ en ‘Meest spannende cliffhanger’.

In februari kun je op de boeken stemmen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat