Twee weken gratis theatervoorstellingen voor publiek Maaspodium

Sinds deze week mogen de theater weer open volgens de laatste corona maatregelen. Zo ook bij het Maaspodium. Grote opluchting bij de Rotterdamse theaters. Ter viering van de heropening starten zij met twee weken gratis voorstelling voor kinderen en volwassenen, inclusief eten, drinken en activiteiten. Toch is het vrij bijzonder dat het Maaspodium, na zulke rumoerige en financieel zware tijden, twee weken gratis voorstellingen en activiteiten kan aanbieden.

Wij spreken Bora Sirin, hoofd marketing en communicatie en hij legt uit waarom deze stap mogelijk is: ‘Het kwam echt simpel voort uit een enorme enthousiasme.’ De twee gratis weken zijn mogelijk doordat er een corona steunpakket was en is, en de kosten verschillen niet veel van toen het theater dicht was. ‘Ook als het theater dicht is maken wij veel kosten. De voorstellingen die gepland stonden, maar niet doorgaan zijn wel al volledig betaald, dus of we dicht of open zijn, maakt in die zin niet veel uit. Verder hebben we met de anderhalve meter regeling, veel minder mensen binnen dan in een normale setting. Dus de extra kosten vallen relatief gezien wel mee’, legt hij uit.

Kickstart
Het Maaspodium wil groot een feest maken van de heropening. ‘We wilden meteen een kickstart en niet langzaam alles opbouwen. Nee we willen meteen knallen’, zo vertelt hij. De theaters gaan deze week allemaal tegelijk open, met een uitzondering daar gelaten. Met deze twee weken wil het Maaspodium opvallen en er toch een beetje uitspringen en de drempel naar de theaters terug laag houden. ‘We willen ons publiek iets moois aanbieden en hen als het ware bedanken en belonen voor de afgelopen tijd. De komende twee weken zitten helemaal vol, maar ook de weken daarna zijn natuurlijk belangrijk en we hopen dat dit de mensen aanzet om veel naar het theater te komen.’