Tweede editie muzikale talkshow in Het Gemaal met o.a. de Berini’s

Vandaag, zondag 13 januari wordt vanaf 16.00 uur de tweede editie van de Zuidtopia Muziekmatinee gehouden in het Gemaal op Zuid. Iedere maand staat tijdens deze muzikale talkshow een andere bewoner of ondernemer uit Rotterdam-Zuid centraal. Met dit keer als gast: Marloes Alblas; de derde generatie van Alblas Tweewielers.

De Zuidtopia Zondagmiddag Muziekmatinee is een muzikale reis langs heden en verleden. Dit gebeurt op basis van de verhalen van mensen uit de wijk waarbij muziek de leidraad van de middag is. Met de matinee wordt er aandacht besteed aan de muziekkeuze van verschillende bekende en onbekende bewoners en ondernemers uit het gebied Feijenoord. Aan de hand van live muziek, beeld- en geluidsfragmenten word word tijdens de middag het verhaal van de hoofdgast verteld, welke invloeden ze vanuit hun jeugd meegekregen hebben en vanuit welke tradities en welke cultuur deze muziek afkomstig is.

Na Tweede Wereldoorlog startte opa Alblas rijwielhandel Alblas en Zoon. Zijn zoon bouwde de zaak verder uit en Alblas Tweewielers werd een begrip in Rotterdam-Zuid. Eind jaren ‘80 kocht Alblas Tweewielers een aandeel van het brommermerk Berini en blies het merk nieuw leven in. Je komt de bekende scooters inmiddels in heel Rotterdam tegen. Inmiddels zijn ook Marloes en haar zus in de onderneming actief. Na twee master opleidingen te hebben gevolgd koos Marloes niet voor een carrière het bedrijfsleven, maar besloot ze in het familiebedrijf te stappen.

De muziek wordt deze middag verzorgd door Marjolein Meijers, bekend van het muzikale duo de Berini’s. In de voorstelling ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn, wordt alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach.

De middag wordt gehost door journalist Rachid Benhammou (de hoofdgast van de vorige editie) die Marloes Alblas van alles gaat vragen over haar muzikale smaak, ondernemersschap en haar band met Rotterdam-Zuid. Aansluitend is om 18.30 in het Gemaal de nieuwjaarsreceptie van de Wijkraad Afrikaanderwijk en Ster op Zuid.

Het Gemaal op Zuid is een onafhankelijk kunst- en cultuurpodium midden in het hart van de Rotterdamse Afrikaanderwijk. Sinds enkele jaren vinden er tentoonstellingen, optredens, filmvertoningen, performances en andere culturele activiteiten plaats. Het is een plek voor presentatie, ontmoeting en productie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter