Tweede editie Rotterdamse Popweek gaat van start: “Wij staan nu al versteld van het succes”

De Popunie organiseert de tweede editie van de Rotterdamse Popweek van 7 t/m 16 november. 10 dagen lang bruist de stad van optredens van pop gerelateerde artiesten. De organisatie staat nu al versteld van het grote succes van het evenement.

Ruim 200 optredens van verschillende artiesten zullen op meer dan 65 verschillende locaties optreden. De optredens variëren van kleine cafés waar 50 man in kan, Tot een groter optreden van The Earth, Wind & Fire Experience

De organisatie van de Popunie staat versteld van het aantal optredens in zo’n korte periode van 10 dagen: “Vorig jaar was de eerste keer en je ziet dat het dit jaar veel grootser is. Om nou te zeggen dat Rotterdam een slaapstad is waar de popsector half dood is, dat lijkt me op deze manier wel bewezen dat dat niet het geval is.”

Verandering in de popsector is volgens Martin Scheijgrond, directeur van de Rotterdamse Popweek, duidelijk te zien: “Er is het hele jaar steeds meer opkomst van goede festivals, podia waar je kunt optreden en goede muzikanten die het uitvoeren. Met alle live-muziek plekken in Rotterdam gaat het dus erg goed”. 

De Rotterdamse Popweek wordt zaterdag 15 november goed afgesloten in Lantarenvenster met de uitreiking van de Sena grote prijs, een erg belangrijke prijs voor Rotterdamse artiesten. Prijzen zijn te winnen in categorieën Singer-songwriter, Bands, Urban en Electronics.