Tweede editie Rotterdamse Popweek groot succes

Met ruim 130 events op meer dan 87 locaties was de Rotterdamse Popweek van 2014 groter en drukker dan vorig jaar. Er stonden ruim 500 acts geprogrammeerd tijdens de tiendaagse Popweek. Diverse evenementen waren uitverkocht. Naar schatting 15.000 bezoekers hebben één of meerdere optredens bezocht. De Popweek heeft aangetoond dat Rotterdam bloeit als nooit tevoren en dat de stad bol staat van de live muziek; van kleine optredens in cafés tot grote events in de Maassilo en Ahoy.

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien dat er veel meer gebeurt dan men vaak denkt. Er zijn een aantal eigen events georganiseerd, zoals de Rotterdam Music Awards en de Sena Grote Prijs van Rotterdam, maar daarnaast werd bestaande programmering gebundeld en gezamenlijk naar buiten gebracht. 

Op vrijdag 14 november was er de feestelijke Rotterdamse Popquiz waar bijna alle politieke partijen aan meededen plus een groot deel van de popsector. Tevens werden voor het eerst de Rotterdam Music Awards uitgereikt in vijf categorieën, uit handen van wethouder Adriaan Visser. In een bomvol Rotown ging The Kik er vandoor met de award voor Beste Track, Atlas & The Fox won de Aanstormend Talent award, Baroeg Open Air was het Beste Festival, BIRD het Beste Podium en Yardbird de Beste Clubavond.

De Sena Grote Prijs van Rotterdam was op zaterdag 15 november de finale klapper van de Popweek. In een uitverkocht LantarenVenster streden 25 acts in vier categorieën om de hoofdprijzen. Kimpéman Caza won in de categorie Urban, De Skaggerz bij de Bands, Charl Delamarre bij de Singer/Songwriters en Fes Doti Fresh bij Electronics.

OPEN Rotterdam leverde ook een bijdrage aan de Rotterdamse Popweek. Iedere werkdag traden er genomineerden van de Sena Grote Prijs op in de ochtendshow van Jan Middelkoop. ’s Avonds namen verschillende popmuziek-fanatiekelingen deel aan de OPEN Rotterdam Popquiz en werd er reportages gemaakt van onder andere de opening met The KIK en de uitreiking van de Sena Grote Prijs. Alle optredens en fragmenten zijn terug te zien op www.openrotterdam/rotterdamsepopweek